Новини

Тиждень психології

    Психологія – надзвичайна наука. Це наука про людську душу. Вона допомагає людині пізнавати себе, вирішувати проблеми, навчатися керувати своєю поведінкою, долати труднощі й радіти кожній хвилині життя. Психологія формувалась упродовж століть і бурхливо розвивається в сучасних умовах. Таку роль психології в людському житті в ХХ столітті передбачив один із видатних психологів Жан Піаже. Він запевняв, що в ХХІ столітті психологія стане однією з провідних наук. І це в дійсності так.
   З 11 по 15 лютого 2019 року в НВК№31 був проведений тиждень психології.

     Наша ідея: пізнання внутрішнього світу людини через аналіз власної діяльності та через спілкування з іншими людьми.
     Мета тижня: сформувати загальний оптимістичний настрій, активізувати знання дітей про світ людських емоцій, почуттів, фантазій, створити атмосферу доброзичливості, розуміння, творчості.

Під час тижня були проведені заходи, що охоплювали різні види діяльності.

    Відбулося відкриття тижня у понеділок. Цей день було проголошено як "День веселкового настрою!" під гаслом «Як тиждень почнеш, так його і проведеш». Проведені заняття, бесіди -  «Мандрівка країною емоцій», «Радість та печалька», «П’ять емоцій». Ігри – «Веселка настрою», « Відгадай емоцію», «Лото настрою», «Піктограми», «Класифікація почуттів», «Зіпсований телефон». Перегляд мультфільмів – «Думки навиворіт», «Як Віслюк сумом захворів», «Ох  і Ах», « Козлик та його горе», «Як Віслюк щастя шукав». Творчі завдання на цей день - «Намалюй, якого ти сьогодні кольору». З понеділка була відкрита галерея.

    Вівторок був не менш цікавий, адже це був "День дружби!". Гасло цього дня - «Дружба починається з посмішки». Діти грали в ігри – « Ти мій друг – я твій друг», « Відгадай, хто мій друг», «Трон дружби», « Чарівна посмішка», « Який ти друг», « В колі друзів». Пройшли бесіди та заняття – «Дружба починається з усмішки», «Що таке дружба», «В колі друзів». Прочитали оповідання В. Осєєвої «Про дружбу». Відбувся перегляд мультфільмів  - «А що ти вмієш?», «Біда», «Капітошка», «Казка про жадність», а творчі завдання – фотовиставка «Дружна родина», «Долоньки дружби»;

    Середа була "Днем доброти!" під гаслом - «Де є добрі люди, там біди не буде». Відбулися бесіди та заняття – «Де є добрі люди, там біди не буде», «Чи може бути доброю Баба Яга», «Дерево доброти», «Стежинками добра», а також ігри – «Квітка доброти», «Промінчики людяності», «Дзвіночки совісті», « Серце на долоні», «Словничок доброти», « Слова – друзі», «Де живе добро?». Прочитали казку Нелі Бирюзи «Катрусин сон» та вивчили мирилки. Подивились мультфільми – «Дівчинка та зайці», «Повертайся, Капітошко!», «Мій друг парасолька» та виконали творче завдання – «Намалюй свого друга».

    Четвер був "Днем щастя!". Гасло цього дня - «Щастя є!». Пройшли бесіди та заняття – «Що таке щастя?», «Що треба робити, щоб бути щасливим?, «Чи можуть бути щасливими тварини?», «Якого кольору щастя?». Діти грали в ігри -  «Хто дарує щастя?», «Квітка щастя» та прочитали казку А. Лопатіної «Небесний палац щастя» і подивились мультфільм – «День, коли щастить». Творчим завданням були відповіді дітей на питання: «Що таке щастя?».

    П'ятниця – найцікавіший день, оскільки це «День мрій!», якій відбувся під гаслом «Мрії збуваються». На перервах проводилися ігри «Я мрію про…», «Квітка – семиквітка» та читали книжки М. Скребцової «Добре дитинство» та «Блакитне диво». Відбувся перегляд мультфільмів – «Велика подорож», «Була в слоненяти мрія», «Пустомеля». Творчим завданням на цей день була  виставка малюнків – «Я мрію»;
На кінець дня з батьками було підведено підсумки тижня, а також відбулась бесіда – «Політаємо у хмарках» - вислови про майбутнє НВК № 31. А також  було проведено тренінгове заняття «Розвиток творчих здібностей з педагогами».

 
 

Завжди будемо раді бачити Вас та Ваших дітей. Ми зробим усе, аби наші діти були щасливі.

Гарячі посилання

Наші підрозділи

Search