Новини

Тиждень безпеки дорожнього руху 2020

   В Україні з 9 по 15 листопада відбувається тиждень безпеки дорожнього руху.
«Ми хочемо привернути увагу суспільства до такої важливої проблематики, як безпека дорожнього руху й поведінка кожної людини. Тому що цього року ми маємо дуже сумні показники – майже 118 тисяч ДТП, понад 20 тисяч людей травмовано й 2900 людей загинуло в ДТП. За підрахунками Світового банку, Україна щороку втрачає близько 5 мільярдів доларів внутрішнього валового доходу від ДТП»,  – зазначив директор Київської міжрегіональної філії ДП “Український науково-дослідний інститут медицини транспорту” МОЗ України Юрій Чорний.
    На думку учасників заходу, наразі немає підстав говорити про суттєве покращення ситуації на українських дорогах. Так, за підсумками 2015 року в Україні в ДТП загинуло 3,9 тисяч і травмовано близько 31,5 тисяч людей, а в 2019 році – 3,5 тисячі загиблих і 37 тисяч травмованих людей.
    Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить  – і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.
    Наш заклад теж проводить тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо – транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. Щоб нагадати дітям правила дорожнього руху, призабуті за літній період, класні керівники провели Єдиний урок  з правил безпечної поведінки на дорозі «Безпечна дорога в школу й додому», а також  інструктаж з «ПДР». Цікаві години спілкування, вікторини, конкурси: «Мій друг –  безпечний рух», «Автомобіль. Дорога. Пішохід»,  «Наш друг – дорожній рух», перегляд мультфільму «Азбука дорожньої безпеки» – не залишили байдужими учнів
    Учні  шкільного підрозділу НВК №31 зустрілися з представниками патрульної поліції. В цікавій ігровій формі діти повторили вже відомі правила дорожнього руху, переглянули мультфільм і визначил порушення як з боку пішохода, так і з боку водія, а  педагоги дошкільного підрозділу, проводячи різноманітні заходи,  систематично закріплюють та доповнюють знання дошкільнят, готуючи їх у подальшому бути учасником дорожнього руху.

З учнями проведені тренування з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод на тему: «Знаю, вмію, врятую».

Завжди будемо раді бачити Вас та Ваших дітей. Ми зробим усе, аби наші діти були щасливі.

Гарячі посилання

Наші підрозділи

Search